Oplæg og foredrag
Er I en ordblindevenlig skole?
Vidste du, at 8 – 10 % af af eleverne i Danmark er ordblinde – dvs. i gennemsnit 2 elever i hver klasse?
Det er altafgørende for disse elevers fremtid, at de bliver mødt med et læringsrum, der giver dem mulighed for at udvikle sig.
Forskning viser, at det er vigtigt, at alle på skolen har en grundlæggende viden om ordblindhed for at kunne støtte eleverne bedst muligt. Det er ikke nødvendigt, at alle er specialister på området men vigtigt, at I på skolen har et fælles fokus på, hvad det vil sige at være i Ordblindevanskeligheder, og hvordan I understøtter dette.
Det er bl.a. det, vores oplæg kan hjælpe jer med.
Vi tilbyder oplæg med særlig fokus på udvikling af ordblindevenlige skoler. Oplæggene kan tilpasses din skole/institution, så det passer lige præcist til jer.
Vores oplæg vil bære præg af høj faglig teoretisk viden og indsigt samt inddragelse af mange års erfaring med at arbejde med unge ordblinde. Der vil desuden være erfaringsbaserede oplevelser fra Unge ordblinde, som vil dele deres erfaringer og viden.
Vores oplæg er som regel bygget varieret op med teori, personlige fortællinger og hands on på LST.
Eksempler på oplæg:
- Ung til ung
- En ordblindvenlig skole
- Ordblinde og inklusion i alle fag
- Oplæg om LST for fagpersoner
- Didaktik og ordblindhed.
- At leve med ordblindhed.
- Ordblinde og online undervisning.
Foredrag
Du kan booke et foredrag, som kan skræddersys til jeres målgruppe. Her vil en eller flere af os komme og lave et foredrag, på ca 1 time, hvor vi vil fortælle om emner indenfor Ordblindhed
Eksempler på foredrag kunne være
- Mit liv som ordblind
- Ordblindhed – og det, der følger med
- Mit barn er ordblind – hvad betyder det
- Mit barnebarn er ordblind – hvad er det, hvad betyder det og hvordan kan jeg hjælpe – et foredrag for bedsteforældre til ordblinde.